Info

UMO-podden + Sexnoveller

I UMO-podden pratar vi om om sex, kroppen, kärlek, vänskap, att må dåligt, att känna sig utanför och mycket annat. I varje avsnitt tas en fråga upp. Två personer mellan 18 och 22 år berättar om sina erfarenheter av ämnet. Tillsammans med en sjuksköterska eller en barnmorska från UMO diskuterar de frågan och ger råd och tips. Ibland är UMO-podden ett reportage och ibland lägger vi ut inspelade sexnoveller.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
UMO-podden + Sexnoveller
2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February


2019
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
June
May
April
March
February


2017
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: Page 1
Dec 17, 2020

Innan jag knappt förstår vad som händer står vi halvnakna mot en vägg och hans läppar tar sig från min hals, till min bröstkorg och slutligen till min midja.

Dec 17, 2020

Samtidigt som han kysser mina bröst, knäpper han upp min gylf. Han tar försiktig ned sin hand innanför mina trosor och känner nog direkt hur våt jag är.

Dec 17, 2020

Hans fingrar leker runt troskanten och hon får be innan han äntligen låter dom fortsätta innanför och in i henne.

Dec 17, 2020

Mina shorts kändes plötsligt väldigt tighta, det var nånting där nere som växte. Jag försökte dölja det så gott jag kunde men den var för hård för att tyglas.

Dec 17, 2020

Din högra hand söker efter mitt bröst, drar ner mitt linne och kommer in under bh-kupan. Du kramar mitt bröst och tungan söker sig nedåt på min hals.

Dec 17, 2020

Hon drog av mig mina trosor. Sedan drog hon sakta sitt finger från naveln ner mot slidan. Jag försökte vara tyst. Men det var så skönt.

 
Dec 17, 2020

När tröjan har åkt av förundras han av att Alva inte har nån bh på sig. Han tittar på hennes nakna, äppelformade bröst och börjar sen kyssa hennes hals.

Dec 17, 2020

Då bestämmer jag mig för att låtsas som att jag inte sett honom. Jag sätter mig upp med ryggen mot honom och börjar smörja in mig, armarna, benen, brösten och mitt sköte.

Nov 10, 2020

Tove och Gunnars vän Manfred tog sitt liv för två år sen. Tillsammans med psykologen Ronja ger de råd till dig som har självmordstankar.

De tipsar om vad du kan säga och göra för att få hjälp. Psykologen Ronja berättar också varför vissa av tankarna du kan få när du mår dåligt inte stämmer.

Nov 3, 2020

För två år sen tog Tove och Gunnars vän Manfred sitt liv. 

– Jag satt och pluggade i skolans bibliotek när en kompis berättade vad som hänt. Det var en enorm chock och först blev jag som helt avstängd, berättar Gunnar.

– Jag fick väldigt mycket skuldkänslor först och tänkte att jag skulle kunnat gjort något mer, säger Tove. 

Tove och Gunnar berättar om hur dom bearbetat sorgen och psykologen Ronja ger tips till de som haft en närstående som tagit sitt liv.

Oct 9, 2020

Att använda doping är farligt på flera sätt. I den här podden berättar sjuksköterskan Annica vad som händer i kroppen om du dopar dig.

– Du riskerar att få finnar, svårt att sova, sömnproblem och svårt att få stånd. 

Hon berättar också om kosttillskott.

– Det finns ingen som kontrollerar vad kosttillskott egentligen innehåller, så du kan aldrig vara säker på att de är ofarliga och lagliga.

Sep 22, 2020

Det finns många myter och missförstånd om onani.  

– Många tror att spermierna och äggen blir sämre och att möjligheten att skaffa barn minskar när man onanerar. Det stämmer absolut inte, säger sexologen Lennie.

Lyssna på podden för att höra om fler vanliga onanimyter. Till exempel myten om vad det betyder att en partner onanerar.

Ladda ner en textversion av avsnittet här.

Aug 25, 2020

I den här UMO-podden berättar barnmorskan Therese vad som är sant och inte sant om mens. En vanlig myt är att man inte kan bada när man har mens. 

– Det går jättebra att bada när du har mens.  Om du badar i en pool kan du använda tampong eller menskopp. Badar du i havet, en sjö eller i badkaret behöver du inget mensskydd alls, säger Therese. 

Lyssna på podden för att höra andra vanliga missförstånd om mens.

Jul 6, 2020

I den här kortversionen berättar Mohammed hur det gick till när han berättade för sin mamma att han var hiv och hur hon reagerade. 

Här kan du ladda ner en textversion av den här kortversionen.

Jun 25, 2020

I den här kortversionen svarar sjuksköterskan Pernilla på några vanliga frågor om hiv. Hon berättar bland annat hur hiv kan överföras.

Jun 10, 2020

– Jag har ganska lätt för att prata med vänner om att jag har HIV, säger Mohammed. Det var svårare att berätta för mamma, men hon tog det mycket bättre än jag trodde. 

– När jag fick veta att jag hade HIV trodde jag att livet skulle förändras jättemycket. Men nu märker jag knappt av det, säger Alexandra. 

I den här UMO-podden berättar Mohammed och Alexandra hur det är att leva med HIV, hur det var att få beskedet och hur de tänker när de ska ha sex med någon.

Sjuksköterskan Pernilla berättar hur bromsmediciner funkar och varför man inte måste använda kondom när man har en välinställd HIV-behandling. 

May 13, 2020

Eirin och hans pojkvän är tvungna att bo i olika länder på grund av coronaepidemin och vet inte när de kan träffas igen.

– Det är jobbigt men vi gör mycket ihop ändå. Vi skickar bilder till varandra, dansar ihop i videochatten och kollar på film tillsammans. Vi har inte haft nätsex än men det kanske händer i framtiden, säger Eirin. 

Martin brukar dejta mycket. Han tycker att både sex och dejtandet har ändrats under coronaepidemin. 

– Många dejter ställs in på grund av corona. Samtidigt har dejter lett till att vi setts och haft sex snabbare än förut. Det beror nog på att jag knappt träffar någon och längtar efter fysisk kontakt, säger Martin.

Apr 29, 2020

Jonathan har tydliga rutiner som gör det lättare att fokusera på skolarbetet. Han går upp samma tid, bäddar sängen och tränar varje dag. Fatima har haft svårt att koncentrera sig på skolarbetet men har hittat sätt som gör det lättare.  

– Jag brukar brukar ge mig själv en belöning när jag nått ett mål, till exempel skrivit en halv sida. Det kan vara en godsak eller att jag får titta på ett avsnitt av en serie, säger Fatima.

Jonathan går sista året på gymnasiet och ska snart ta studenten. 

– Det krossar mitt hjärta att inte kunna fira studenten som jag tänkt. Men jag har accepterat det och tänker på framtiden istället, att jag ska plugga vidare och träffa nya människor, säger Jonathan. 

Apr 16, 2020

Det finns många myter och missförstånd om penisars storlek. I den här UMO-podden berättar sexologen Lennie vad som är sant och inte sant om penisars längd och tjocklek.

– Det stämmer till exempel inte att man kan få större penis av att dra eller sträcka i den. Det är en myt, säger Lennie. 

Lyssna på podden för att höra andra vanliga missförstånd om penisstorelek.

Mar 19, 2020

– Det finns ingen mödomshinna som går sönder när man har samlag första gången. Det är ett stort missförstånd som funnits länge, säger sexologen Lennie.

I den här UMO-podden berättar Lennie varför de allra flesta inte blöder när de har samlag först gången och hur slidan fungerar när du är upphetsad. Han svarar också på varför ingen kan se på din snippa om du haft samlag. 

Feb 18, 2020

Det finns många myter och missförstånd om p-piller. I den här UMO-podden berättar barnmorskan Therese vad som är sant och inte sant om p-piller. 

– En vanlig myt är att du behöver göra en gynundersökning för att få p-piller, men så är det inte alls, säger Therese. 

Lyssna på podden för att höra andra vanliga missförstånd om p-piller.

Nov 19, 2019

I det här klippet berättar sexologen Kalle vilka ställen på penisen du kan fokusera på när du suger av någon. Han tipsar också om vad du kan göra med händerna medan du suger. 

Lyssna på hela podden om att suga av någon om du vill ha fler tips. Avsnitt nummer 47. "Hur suger jag av någon bäst?"

Nov 12, 2019

Sexologen Kalle ger sina tips och Martina och Adrian berättar hur de gör när de suger av någon. Adrian berättar också vad han tycker om när någon suger av honom.

– Jag är rätt känslig och kan tycka att det känns obehagligt att bli avsugen, säger Adrian. Därför vill jag att den som suger av mig börjar försiktigt. När jag suger av någon annan brukar jag trycka tungan mot penisen medan jag suger. Jag brukar också "teasa" lite och inte bara köra pang på.

– Det dröjde rätt länge innan jag vågade suga av min pojkvän, säger Martina. Jag var nojig att jag inte skulle vara bra på det.

Oct 15, 2019

I den här klippet från UMO-podden berättar Edda och Martina hur de vill bli slickade för att få orgasm. Till exempel hur tungan kan röra sig och vad man kan göra med fingrarna samtidigt som man slickar.

Lyssna på avsnitt "46. Hur slickar jag någon bäst", om du vill höra mer om att ge munsex till någon med snippa.

 

 

1 2 3 4 Next »